Zvukový záznam z veřejného zasedání dne 15. 12. 2023

Zdeněk Konopásek

vloženo: 24. 12. 2023 15:29:47

Je při dodržení veškerých zákonných podmínek volně ke stažení ZDE. Doporučujeme poslechnout alespoň část o odpadovém hospodářství - nic se zatím nemění, ale nevyhnutelně se bude měnit hodně.

Na začátku dotyčného veřejného zasedání jsem oznámil, že pořizuji nahrávku za účelem zveřejnění na webových stránkách. Je to v souladu s platným Občanským zákoníkem (89/2012 Sb.) i se Zákonem na ochranu osobních údajů (110/2019 Sb.). Obecní zastupitelstvo tyto záznamy odmítlo zveřejňovat na webu obce jako přílohy k zápisům z jednání. Činíme tak tedy my. Jestliže se kdokoli domnívá, že záznam neoprávněně obsahuje jeho citlivé osobní údaje nebo že jsou některé osobní údaje uvedené špatně, nechť se na mne obrátí a situaci obratem posoudíme – zdenek[zavinac]konopasek.net.

Zvukový záznam z veřejného zasedání dne 15. 12. 2023 (135MB)

K obsahu:

0:00 – úvodní věci, projednávání a schvalování programu atd.

3:33 – návrh pana Jaroše zařadit do programu schválení smlouvy na rezervační systém (odročený minule); námitka Konopásek; nakonec neschváleno

24:05 – návrh paní starostky na doplnění bodů programu (příspěvek pro psí útulek Bouchalka; dodatek ke smlouvě o nájemném za používání vodovodu a kanalizace - schváleno)

28:36 – návrh darovací smlouvy na rozvoj obce od místní firmy (schváleno)

31:24 – návrh rozpočtu pro Základní a mateřskou školu na rok 2024 (schváleno)

34:34 – návrh rozpočtu obce na rok 2024

59:45 – zmocnění starostky k provádění rozpočtových opatření ke konci kalendářního roku

1:04:55 – projednávání vyhlášek o obecních poplatcích (ze vstupného, z užívání veřejného prostranství, ze psů, z pobytu - vždy napřed zrušení stávající vyhlášky a pak schvalování nové, a to z důvodu legislativních změn; schvalovala se vždy ale nejen vyhláška, také hned nový sazebník - debata o poplatcích vyústila ve změnu navrhovaných cen u některých položek)

1:39:41 – projednávání vyhlášky o obecním odpadovém hospodářství - obsahuje docela důležité informace (i z diskuse - p. Kubásek); ceny rostou a porostou, navrhovali jsme malé zvýšení poplatku, protože hrozí, že následně poplatek vzroste skokově o opravdu velkou částku - to ale neprošlo, schválen byl poplatek v dosavadní výši, ačkoli tomu vývoj cen a předpisů neodpovídá

2:26:53 – rozpočtová opatření (schváleno)

2:34:43 – smlouva se psím útulkem Bouchalka - garantované obstarání péče o zatoulané psy na území obce (schváleno)

2:37:45 – dodatek k smlouvě o zajistění vodohospodářských služeb (schváleno)

2:39:35 – informace starostky (stavy na účtu obce; stavební úpravy školy; provoz vodovodu a kanalizace - sjednocení tarifního pásma Řevnic a Zadní Třebaně, cena pro občany ZT mírně klesne; vybavení hřiště u školy; kontrola hospodaření obce) 

2:47:00 – různé 


Diskuze


Vložit příspěvek:

Vyplnění jména či přezdívky je povinné. Email je nepovinný a bude sloužit pro případou komunikaci - vyplňte pokud chcete, abychom se vám případně ozvali. Email se nebude na webu nikde zobrazovat, ani nebude použit k jiným účelům.

(max. 1600 znaků s mezerami)

Sousedé z Třebaně

Sdružení kandidátů pro obecní volby 2022 v Zadní Třebani

Milí sousedé, děkujeme všem, kteří nás v komunálních volbách podpořili! Bylo vás hodně. Hned tři naši kandidáti uspěli a budou zasedat v obecním zastupitelstvu. Vynasnažíme se, abychom vaši důvěru nezklamali. Velmi si jí ceníme.

Kontakt

E-mail: info@sousedeztrebane.cz

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100085069451159

Pokud pro nás máte nějaký podnět a nebo nás jenom chcete podpořit, napište nám. Ozveme se zpět. Můžete se také na těchto stránkách zapojit do veřejně přístupných diskusí.



Soukromí

Na našich stránkách nepoužíváme žádná cookies. Takže vás nemůžeme identifikovat a sbírat o vás údaje na základě identifikátorů uložených ve vašem prohlížeči. Sbíráme však základní statistiky o přístupech návštěvníků zjistitelné jen zobrazním této stránky nástrojem Microsoft Clarity.